De 'street brawler' lijkt, na een lange periode van afwezigheid, weer bezig met een heuse revival. Rockstar komt dit jaar nog met The Warriors, Namco waagt zich in het genre met Urban Reign en Capcom brengt zelfs één van de beroemdste brawler-reeksen terug tot leven: Final Fight. Dit doet men met Final Fight: Streetwise, waarmee de reeks de overstap naar een 3D omgeving maakt.

Met Streetwise kiest Capcom ervoor om de speler behoorlijk wat vrijheid te verschaffen. De locaties van waarin de missies zich afspelen zijn behoorlijk ruim opgezet en bieden naast de hoofddoelen ook tientallen optionele missies waarmee je extra respect kunt verdienen. Respect is een belangrijke factor in het spel en bepaald hoe je tegenstanders en normale burgers, op je zullen reageren. Naast het volbrengen van missies krijg je ook respect door tegenstanders met het uitgebreide vechtsysteem, naar een andere wereld te helpen.

Final Fight: Streetwise verschijnt in februari 2006 voor PS2 en Xbox. Bij PlayFrance zijn een aantal nieuwe screenshots te bewonderen. Nu nog een nieuwe Double Dragon en we zijn helemaal tevreden!