Zowel IGN als GameSpot hebben vandaag hun impressies van de nieuwe adventuregame Dreamfall: The Longest Journey online gezet. Dreamfall is het vervolg op The Longest Journey, een betoverend adventurespel dat alweer bijna vijf jaar geleden op de markt kwam.

Voor deze opvolger heeft de Noorse ontwikkelaar Funcom een ietwat andere aanpak gekozen. Zo is de point and click interface vervangen door een directe besturing, die uitermate geschikt is voor de controller van een spelcomputer. Dreamfall wordt immers voor zowel PC als Xbox ontwikkeld. Het spel maakt gebruik van een volledige 3D engine, al heb je zelf geen controle over de camera, zodat je je optimaal op het avontuur kunt concentreren.

De nieuwe screenshots tonen ook al een aantal van de actiesequenties in het spel. Deze zullen volgens de makers niet bijster moeilijk worden, maar zijn er vooral om wat spanning aan het avontuur toe te voegen. Echte adventurefans zullen de actie misschien niet op prijs stellen, maar hierdoor weet het spel mogelijk wel een groter publiek te trekken. Lees de impressies van IGN en GameSpot er zelf op na, om een volledige indruk van het spel te krijgen. Wij hebben onze koffers voor de langste reis, alvast gepakt!