De bemanning zat vol spanning te wachten in de Skyranger. Dit was de eerste missie van het team, nog nooit eerder hadden ze een alien gezien. De pistols, rifles en heavy cannons werden geladen. Het klikkende geluid van de transport deur van de Skyranger ging door merg en been. De zon viel in het transportvliegtuig. Het was de beurt aan Johnson om als eerste naar buiten te gaan. Langzaam liep soldaat Johnson over de open deur van het vliegtuig, alles leek veilig. Hij draaide zich echter om en stond plots oog in oog met een Grey, een kleine grijze alien met grote zwarte zonnebloempitten als ogen.

Er klonk een schot, soldaat Johnson zakte inelkaar en de speler was toe aan een nieuwe pacemaker. Alle spelers van Ufo: Enemy Unknown zijn zonder meer bekend met deze situatie. Xcom, zoals het in Amerika genoemd werd, was een tactical turn-based squad game, waar actie en strategie perfect gecombineerd werden. Volgens vele gamers is het een van de beste PC games allertijden. Het spel is echter al jaren oud, maar volgend jaar verschijnt een moderne remake in de vorm van Ufo: Aftermath.UFO: Aftermath combines global strategy with small squad tactical combat in the fight against an alien invasion. It features run-time generated tactical missions, completely in 3D, with innovative simultaneous action combat, strong RPG elements and strategy game on the planetary level.

Hoewel het spel niet gemaakt wordt door de makers van Ufo: Enemy Unknown heeft het toch erg veel weg van deze klassieker. Je bouwt een basis, haalt UFO's neer om daarna in een turn-based missie de aliens uit te schakelen. Spanning en actie gegarandeerd. De nieuwste screenshots zijn allesbehalve spannend, maar een gegeven paard mag je niet in de bek kijken.