Schieten met wapens is een leuke bezigheid en schieten op bewegende doelen maakt het allemaal nog iets leuker. Wanneer deze bewegende doelen ook nog van enige intelligentie voorzien zijn, is het helemaal een pretje. Helaas kom je bij intelligente bewegende doelen al snel bij mensen terecht en dat niet iedereen even levend een kogelregen doorkomt, is een jammerlijke bijkomstigheid. Om deze reden heeft men dan ook Paintball bedacht, schieten op mensen zonder dat er doden vallen.

Een ander alternatief voor Paintball zijn natuurlijk computergames. Hierbij sneuvel je slechts virtueel en doorgaans kun je in de echte wereld nog makkelijk met je belager door één deur, iets wat bij schieten met echte kogels vaak niet het geval is.

Sixteen Tons Entertainment besloten om met Gotcha de twee vervangers voor het echt op mensen schieten samen te voegen. Gotchca is dan ook een paintballgame geworden die zich richt op multiplayeractie. Het spel zal deze zomer op Xbox en PC verschijnen. Hieronder vind je alvast een zestal nieuwe screenshots.