Greyhawk: The Temple of Elemental Evil is een van de meest veelbelovende PC RPG's in ontwikkeling en dit niet in de laatste plaats omdat het van de hand is van Troika Games, de ontwikkelaar van de enorm diepe RPG Arcanum. Troika is opgericht uit een aantal ex-medewerkers van Black Isle games welke voorheen aan toppers als Fallout gewerkt hebben. Talent is er dus zeker en dat talent lijkt in Greyhawk weer helemaal naar voren te komen.

Greyhawk is de eerste RPG welke gebruik zal gaan maken van de Dungeons & Dragons 3.5 regels. Het spel is gebaseerd op de Greyhawk module voor Dungeons & Dragons bedacht door Gary Gygax. Het spel maakt gebruik van een 2D engine voor de achtergrond en gebruikt een 3D engine voor de karakters. Spells worden middels een ingenieus particle systeem prachtig op je scherm getoverd. Gevechten zijn turn-based en daarmee houdt Troika zich vast aan haar Fallout roots en loopt men niet met de hype mee gecreëerd door Baldur's Gate.

Een hele gallerij aan nieuwe screenshots zouden je alvast een indruk moeten geven van hoe het spel er uiteindelijk uit gaat zien. Helaas zal je nog wel even op het spel moeten wachten, want de officiële releasedatum staat pas voor begin volgend jaar gepland. Maar tot die tijd zijn er genoeg andere, mooie RPG's om je mee zoet te houden. De rest van de screenshots bekijk je hier.