Ondanks de grote hoeveelheid tycoongames die er op de markt zijn, zijn er nog steeds dingen te bedenken die nog niet in tycoonvorm verschenen zijn. Zodoende kwam Peter Molyneux op het idee om een tycoongame te maken waarin je als speler een filmmaatschappij uit de grond moet stampen.

Als speler sta je in voor de acteurs, decors en regisseurs maar heb je ook een groot aantal elementen van de films in de hand: de hoeveelheid actie, special effects, dialogen en het thema van de film. Afhankelijk van alle eigenschappen wordt bepaald of je film een succes is. Kies je ervoor om veel low budget films te ontwikkelen en zo weinig risico te lopen, of investeer je je geld meteen in Waterworld in de hoop dat het een kaskraker wordt?Uniek aan The Movies is dat je je 'zelfgemaakte' filmpjes online kan zetten en door anderen kan laten bekijken.

The Movies zal in 2004 op PC en de drie consoles verschijnen en belooft een verfrissende en originele tycoongame te worden. Worthplaying heeft een aantal nieuwe screenshots van enkele Wild West decors uit het spel.