Counter Strike is veruit de populairste online game op de PC en het hoeft dan ook niet te verbazen dat men bij Microsoft deze game maar al te graag op de Xbox zag verschijnen, natuurlijk met een volledige Xbox Live ondersteuning. Hiervoor wist men ontwikkelaar Ritual te strikken, dat met Counter Strike: Condition Zero ook al aan een nieuwe PC versie van deze online shooter werkte.

Ritual heeft ervoor gekozen om de Xbox versie van het spel meer te laten zijn dan een rechtstreekse port en onder andere op grafisch gebied zijn enige verbeteringen doorgevoerd, iets wat men bij Condition Zero perongeluk vergeten was. De engine van Counter Strike is inmiddels al bijna 5 jaar oud en hoewel het spel nog steeds uitblinkt qua gameplay kan je op een next-gen platform als de Xbox natuurlijk niet met aftandse graphics op de proppen komen.

Men heeft dan ook een zevental nieuwe screenshots welke de grafische verbeteringen duidelijk laten zien. Revolutionair is het zeker niet, maar het is verteerbaar en met de gameplay zit het sowieso snor. Dus wat wil je nog meer? Een linkje naar de screenshots? Vooruit dan: Linkje.