Slye was één van de oprichters van Dynamix, waar hij naast games als Red Baron ook Aces over Europe, Aces of the Pacific, Arcticfox en A-10 Tank Killer ontwikkelde. Hij vraagt 250.000 dollar voor de nieuwe Red Baron.

Het spel richt zich wederom op gevechtsvliegtuigen, maar moet nu ook een online multiplayer bieden. Wedstrijden zullen tussen de twintig en veertig minuten duren en maximaal vijftig spelers bevatten. Er komen zowel historisch accurate maps als maps geïnspireerd door het MOBA-genre.

Daarnaast moet het spel een singleplayercampagne met dertig missies bieden, die zich alle tussen 1915 en 1918 afspelen. Deze missies worden willekeurig gegenereerd en spelers kunnen hun eigen vliegtuigen aanpassen en medailles winnen.

Red Baron zou daarbij geen abonnement krijgen, geen pay to win-mogelijkheden en ook geen DRM. Verder moet virtual reality-bril Oculus Rift ondersteund gaan worden. Het spel kan verder gespeeld worden met verschillende controllers, waaronder die van de Xbox 360. De ontwikkelaar hoopt echter dat vliegen met muis en toetsenbord net zo goed gaat werken.