De nadruk ligt in de update op de nieuwe Firelands-raid, waarin de speler het domein van de krachtige Elemental Lord Ragnaros binnendringen. Deze raid bevat tevens zeven verschillende eindbaasgevechten.

Firelands

Volgens Blizzards lead system designer Greg Street, zijn “sommige spelers Ragnaros voor het eerst tegen gekomen in Molten Core, maar dat was in een berg op Azeroth. Firelands is zijn thuishaven.” “Het is een andere dimensie, een groot eiland dat drijft in een zee van vuur. Het heeft een bovennatuurlijk ecosysteem – er zijn wezens als vurige spinnen en vurige vogels en de legioenen van Ragnaros.”

Aan spelers die zich niet op het raiden willen werpen is ook gedacht. Volgens Street zijn er meer dan zestig nieuwe missies aanwezig in de update, waarvan een aantal Daily Quests. Ook komt er een Legendary Weapon, waar nog weinig bekend over is, maar volgens Street zal er een “geweldige serie missies” aan het verkrijgen van het wapen gekoppeld worden.

Anders dan voorheen

Met het uitkomen van patch 4.2 begint Blizzard met het vaker uitbrengen van kleinere updates, zodat spelers sneller nieuwe content tegemoet kunnen zien. "Ik denk dat als patch 4.1 uitkomt, wat vrij gauw gebeurt, en 4.2 daar niet lang daarna zal komen, men zal merken dat content op een vrij reguliere basis uit zal komen," aldus Street. Een exacte datum wilde Street niet geven, maar hij meldde wel dat de standaard wachttijd (ongeveer vier tot zes maanden) verminderd gaat worden.