Nieuws
PUBG

Nieuwe PUBG-map Vikendi verschijnt 22 januari op consoles

Spelers laten voetsporen achter

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De nieuwe sneeuwmap Vikendi wordt op 22 januari toegevoegd aan de Xbox One- en PlayStation 4-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds. Deze map werd eerder al uitgebracht voor de pc-versie van de game. Dit meldt PUBG Corp via een bericht op Twitter.

Vikendi is de nieuwste map van PUBG met een grootte van 36 vierkante kilometer en is grotendeels bedekt met sneeuw. Deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat spelers voet- en bandensporen achterlaten in de sneeuw wanneer ze zich voortbewegen. Deze afdrukken zijn niet permanent in de sneeuw te zien, maar bieden andere spelers alsnog de mogelijkheid om andere spelers makkelijker te vinden.

Daarnaast is het door de sneeuw en het ijs moeilijker om met voertuigen door de map te manoeuvreren. Zo is de acceleratie van de voertuigen aanzienlijk lager op een ijzige grond ten opzichte van een verharde ondergrond. Ook kan makkelijker de stuurcontrole verloren worden wanneer het voertuig sneller gaat rijden. In plaats daarvan zijn er ook sneeuwmobielen beschikbaar op Vikendi. Deze voertuigen functioneren een stuk beter dan normale voertuigen op het ijs.

Wanneer spelers moeten wachten voordat ze het vliegtuig in kunnen gaan, kunnen spelers sneeuwballen naar elkaar gooien. Als spelers eenmaal het vliegtuig uitspringen, wordt gebruik gemaakt van een vernieuwd parachutesysteem waarbij spelers onder andere de keuze hebben om vroegtijdig hun parachute door te snijden. Uiteraard is het van belang dat dit niet te vroeg wordt gedaan om schade te voorkomen.

Verder kan de gevaarlijke rode zone op de Vikendi-kaart ook verschijnen buiten het speelgebied. Daarbij wordt de rode zone tevens kleiner naarmate het speelgebied in grootte afneemt.

De nieuwe map Vikendi verschijnt op 22 januari voor de Xbox One- en PlayStation 4-versie van PUBG.

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 5-trailer toont toevoegingen Chapter 2: Lightning Strikes-update Rockstar klaagt detectivebureau Pinkerton aan over naamgebruik
2

Reacties op: Nieuwe PUBG-map Vikendi verschijnt 22 januari op consoles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Devenace

  • 15 januari 2019 16:26
  Ik hoop op een nog sterke urban map, iets als de desert map alleen sterker en betere loot, waar guerrilla warfare om de hoek komt kijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 15 januari 2019 19:19
  Dit is de mooiste map van de game.
  Speel het met veel plezier (en soms minder plezierig)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.