In de voortdurende strijd om de heerschappij op de consolemarkt wordt het vanaf volgende week vrijdag weer wat aantrekkelijker om een Xbox te kopen. Op 27 augustus verlaagt Microsoft namelijk de adviesprijs van haar console van €199 naar €149.99.Xbox, het videogame systeem van Microsoft, heeft vandaag een nieuwe Europese prijsverlaging op de Leipzig Games Convention aangekondigd. Vanaf vrijdag 27 augustus wordt de adviesprijs verlaagd naar €149,99. Met deze prijsverlaging kunnen nog meer Europese gamers van Xbox gaan genieten. De komende maanden komen Fable, nieuwe - voor Xbox Live geschikte - games van Electronic Arts en natuurlijk het langverwachte Halo 2 uit.

Xbox blijft groeien met een cumulatieve afzet van 15,5 miljoen consoles sinds de introductie en als wereldwijde doelstelling een afzet van 20 miljoen consoles aan het einde van juni 2005. Xbox Live heeft al meer dan een miljoen leden en zal naar verwachting eind juni 2005 anderhalf miljoen leden tellen, een groei van 50%.

Met behulp van deze prijsverlaging hoopt Microsoft haar marktaandeel weer wat te vergroten, iets dat gezien de sterke najaars lineup met titels als Fable en Halo 2 wel eens goed zou kunnen lukken.