Nieuws
PlayStation Store

'Nieuwe PlayStation Store lanceert later deze maand'

Alleen bedoeld voor PS4- en PS5-games

Geschreven door Michel Musters op
Sony zou van plan zijn een nieuwe versie van de PlayStation Store te lanceren later deze maand.

PushSquare claimt dat Sony ontwikkelaars heeft verwittigd dat de nieuwe versie van de Store er aankomt deze maand. De nieuwe versie zou specifiek bedoeld zijn voor webbrowsers en smartphones en zou gebruikers alleen nog maar in staat stellen PlayStation 4- en PlayStation 5-games te kopen.

Het zou daarnaast niet meer mogelijk zijn om PS3-, PSP- en PS Vita-games te kopen. Ook zouden PS4-apps, -thema's en -avatars niet meer op die manier gekocht kunnen worden. Games voor oudere consoles en thema's en avatars voor oude consoles zouden natuurlijk wel nog via de systemen zelf gekocht kunnen worden.

De vernieuwde winkel komt indien de geruchten kloppen vlak uit voordat de PlayStation 5 lanceert - de console komt op 12 november in specifieke landen zoals Japan en de VS uit, en op 19 november in de rest van de wereld. Sony heeft nog altijd geen duidelijke beelden uitgebracht van het besturingssysteem op de console.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft brengt stijlvolle Xbox Series X en S-reclame uit Horrorgame The Medium komt op 10 december uit
3

Reacties op: 'Nieuwe PlayStation Store lanceert later deze maand'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 9 oktober 2020 15:52
  Tja, begrijpelijk. Goeie zaak dat je iig nog wel op de PS3 en oude handhelds gewoon spellen voor de desbetreffende systemen kunt kopen. Ik weet dat er nog steeds gewoon vaagneuzen zijn, waaronder een maat van me, die bijvoorbeeld nog altijd vaker op hun PS3 zitten dan de PS4..🤷‍♂️

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Chinco

  • 9 oktober 2020 15:53
  Neeee! Via de Vita is lang alles niet te vinden, laat staan te kopen. Ben ik net aan de Vita begonnen… ik weet het, veel te laat, maar toch… Gaan ze dit doen.

  Ik ga weer terug naar Nintendo, denk ik. Er zijn toch al de koopjes meer voor de Vita, alleen crossbuy titels nog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Chinco

  • 9 oktober 2020 22:40
  @Chinco na het bronartikel en de reacties gelezen te hebben, heb ik de PS Store via de Vita geopend. Op diverse plekken krijg ik de melding dat er onderhoud is aan de service.

  Ook valt op dat een aantal games toegevoegd lijken te zijn, al mist er toch het een en ander van mijn verlanglijstje. Hopelijk maken ze de store op de Vita weer kompleet, inclusief een aanbiedingen sectie.

  Als het allemaal niet beter wordt, moet ik terug naar piraten. En daar ben ik juist sinds de DS vanaf gestapt. Uitgezonderd fantranslations.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.