Sony eist geld van kortingen terug bij overzetten naar nieuwe PlayStation Plus

Sony eist geld van kortingen terug bij overzetten naar nieuwe PlayStation Plus

Mensen die in Azië hun oude PlayStation Plus-abonnement naar het vernieuwde PlayStation Plus willen overzetten, moeten wanneer ze dat abonnement met korting hebben gekocht het verschil aan Sony betalen.

Sinds gisteren is het vernieuwde PlayStation Plus in diverse Aziatische landen beschikbaar. Op plekken als Reddit doen mensen nu melding van de volgende situatie. Wanneer men een lopend PlayStation Plus-abonnement dat ooit met korting is gekocht wil upgraden naar het nieuwe PlayStation Plus, moet men het resterende bedrag alsnog aan Sony betalen. Daardoor wordt de eerder verkregen korting dus tenietgedaan.

Daarnaast is er nog een probleem. Mensen die op voorhand voor meerdere jaren een abonnement hebben opgestapeld, hebben geen manier om maar voor drie maanden of één jaar lid te worden van de duurdere Extra- of Deluxe-tiers. Als men een PlayStation Plus-abonnement heeft lopen die bijvoorbeeld nog vier jaar geldig is, moet men deze veranderen naar vier jaar de PS Plus-tier naar keuze - men kan er niet voor kiezen om een dure tier voor een kortere periode uit te kiezen en na die periode voor een lagere tier te gaan.

Vooralsnog gebeurt dit alleen in Azië, waar het nieuwe PlayStation Plus sinds eerder deze week beschikbaar is. De komende weken moet het vernieuwde PlayStation Plus ook in het Westen uitkomen - in Europa op 22 juni - dus het is nog onbekend of dezelfde problemen in de rest van de wereld gaan opduiken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is wel echt bullshit en erg klantonvriendelijk.

0
test

@Aerofox81 Men heeft dit soort zaken vaak niet goed op orde bij Sony..

0
test

@Aerofox81 helemaal mee eens, snap niet dat ze het uberhaupt als een optie zagen

0
test

For The Players

0

@Ryme For the Payers bedoel je zeker

0

Aanbevolen voor jou