Kotaku meldt dat de nieuwe spelcomputer van Sony geen PlayStation 3-spellen af kan spelen, zoals de PS3 dat aanvankelijk wel deed met PlayStation 2-games. Als maatregel tegen tweedehands games zou ieder spel gekoppeld worden aan een Sony Entertainment Network-account. De games die beschikbaar komen voor het apparaat zijn volgens de bron net als bij de Vita zowel digitaal verkrijgbaar, als fysiek op blu-ray-formaat.

De bron sprak verder over enkele specificaties van Orbis, dat als processor een AMD x64-CPU zou gebruiken en voor zijn grafische kaart een AMD Southern Islands-GPU. Volgens eerdere geruchten zou de opvolger van de Xbox 360 een vergelijkbare grafische kaart krijgen.

De videokaart moet het apparaat in staat stellen om games weer te geven op een resolutie van 4096 x 2160, of 1080p wanneer er sprake is van 3D-beelden. Tijdens de Consumer Electronics Show afgelopen december heeft Sony ook televisies en blu-ray-spelers getoond die deze '4k'-resolutie ondersteunen.

Ontwikkelingskits

Een voorlopige versie van de Orbis zou inmiddels al aan een selecte groep ontwikkelaars zijn verstuurd als ontwikkelingskit. Hier begon uitgever Sony volgens de bron begin dit jaar mee, rond het plaatsvinden van de Game Developers Conference zouden geüpdatete versies zijn verstrekt. Kotaku bericht verder dat aan het eind van dit jaar een meer definitieve versie beschikbaar komt. 

De weblog speculeert ook over de naam van het apparaat. Orbis is Latijn voor cirkel, of cirkelachtige beweging; een bekende Latijnse term is Orbis Vita, "cirkel des levens". Sony, dat weigert op de geruchten in te gaan, heeft wel de domeinnaam orbis.scedev.net geregistreerd. Eerder nam Sony soortgelijke websites in gebruik voor de PlayStation Vita, die toen nog de werknaam Next Generation Portable (NGP) droeg.