Lightgun schietspellen zijn altijd een vreemde eend in de bijt geweest. Door de beperkte bewegingsvrijheid en de beperkte mogelijkheden qua interactie valt dit genre niet bij iedereen in de smaak. Doch de echte fans kunnen niet wachten tot de volgende delen in de House of the Dead of Virtua Cop reeks op de markt komen. Ook de Time Crisis reeks behoort tot de betere lightgun shooters.

Binnenkort zal hiervan een derde deel op de PS2 verschijnen welke ook reeds in de arcadehal speelbaar is. Wat vooral opvalt is dat de graphics aanzienlijk beter zijn als deze in concurrerende lightgun games op de PS2. Het spel heeft qua gameplay nochtans niet veel nieuws te bieden: een viertal wapens staat tot je beschikking en natuurlijk zullen er weer vele verschillende vijanden je pad kruisen.

Wel heeft men de arcadeversie van het spel voorzien van enige console-exclusieve gamemodes zodat er voor de PS2 gamers toch wat nieuws te beleven is. Zo kan je met je lightgun als een ware sluipschutter te werk gaan. Een aantal nieuwe screenshots van het spel vind je hier.