Aankomende patch voor Kingdom Come: Deliverance brengt nieuw savesysteem | Gamer.nl

Aankomende patch voor Kingdom Come: Deliverance brengt nieuw savesysteem | Gamer.nl

De ontwikkelaar van Kingdom Come: Deliverance, Warhorse Studios, heeft aangekondigd het controversiële savesysteem aan te gaan pakken.

In Kingdom Come: Deliverance zijn er op dit moment maar een aantal methodes die spelers kunnen gebruiken om het spel op te slaan. Dit kan namelijk door te slapen en gebeurt automatisch wanneer spelers een bepaald punt behalen tijdens een quest. Maar met quests die lang duren kunnen momenten om te saven soms wel uren van elkaar verwijderd zijn. Hierdoor bestaat er vaak het risico dat er progre ie verloren gaat. De enige manier om het spel waar en wanneer op te slaan is door een slok schnapps te drinken. Spelers kunnen maar drie van deze Saviour Schnapps-potions dragen en krijgen alleen aan het begin van de game een aantal van deze gratis. Wanneer deze op zijn kunnen ze alleen nog maar gekocht, gebrouwen of gevonden worden.

Veel Kingdom Come-spelers waren niet tevreden met de functies en eiste een andere oplo ing. Op pc konden spelers al een mod gebruiken om de beperkte savemechanieken te omzeilen. Nu lijkt het erop dat Warhorse de spelers tegemoetkomt. Via Steam heeft de ontwikkelaar namelijk laten weten dat het met een patch een ‘save and exit’-feature gaat toevoegen aan Deliverance. Met de feature kunnen spelers kiezen wanneer zijn willen stoppen zonder dat er progre ie verloren gaat.

Warhorse heeft nog geen releasedatum vrijgegeven van de 1.03-patch. De patch zal naast de nieuwe feature ook extra aandacht geven aan het optimaliseren voor controllers. Hieronder is te vinden wat de patch allemaal zal aanpakken:

  • Save and Exit functionality
  • Lockpicking minigame controls improvement on controllers
  • Pickpocket minigame improvement
  • Alchemy recipe for respec potion
  • Many quest-related bug fixes


Kingdom Come: Deliverance kwam 13 februari uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In onze review omschrijven we de game als een ambitieuze en unieke rpg met een bijzondere middeleeuwse setting.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou