Dit jaar laat de PS2 goed zien dat het nog tot heel wat grafische dingen in staat is. Games als MGS3, Gran Turismo 4 en Ace Combat 5 laten duidelijk zien dat het apparaat nog zeker niet afgeschreven is. Ook de aankomende survival-horror titel Silent Hill 4 bevestigd dit weereens nu er van deze game nieuwe screenshots van de PS2 versie losgelaten zijn.

Veel van de screenshots zijn erg korrelig, wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt door het speciale beeldfilter wat vaak in deze gameserie toegepast wordt om het geheel extra sfeer mee te geven. Op screens ziet dit er niet bepaald aantrekkelijk uit, hoewel het op een tv scherm wel een zeer mooi en overtuigend resultaat geeft.

Silent Hill 4: The Room speelt zich af in een mysterieuze kamer, welke allerlei verborgen poorten naar andere dimensies kent. In deze dimensies mag je weer de nodige gruwelen gaan verwachten zoals we van deze gameserie gewend zijn.

Silent Hill 4: The Room verschijnt voor zowel Xbox als PS2 en mag ergens rond het eind van dit jaar verwacht worden. De rest van de screenshots zijn hier te bezichtigen.