Er zijn twee draadloze headsets, de Warhead 7.1 en de Devastator. De goedkoopste headset is niet draadloos en heet de Detonator. De Warhead ondersteunt Dolby Digital, Dolby Pro Logic II en Dolby Headphone om surround sound te simuleren. De andere twee headsets bieden alleen stereogeluid. 

De Warhead en Devastator zijn volledig draadloos en worden verbonden met een basisstation. Dit dock heeft twee kabels, een wordt voor de stroomvoorziening met USB aangesloten aan de Xbox 360, de andere zijn tulpstekkers of een optische kabel voor de audiovoorziening. Aan het basisstation kunnen vier Tritton-headsets worden aangesloten, en ook MP3-spelers of smartphones, zodat de koptelefoons gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld muziek te luisteren.

Prijs

De Devastator maakt gebruikt van twee AA-batterijen voor stroom, de Warhead heeft een speciale accu. Het basisstation kan deze accu opladen en bevat ook een reserve accu. Batterij- en volume-informatie wordt op het televisiescherm getoond. Ook hebben de headsets zelf een aantal knoppen voor het bedienen van de volume en een led-lampje om aan te geven of de microfoon aanstaat of niet.

De prijzen van de headsets zijn nog niet bekendgemaakt. Het meest luxe model, de Warhead 7.1, zal in ieder geval niet duurder zijn dan 300 dollar, ruim 200 euro, zegt Mad Catz. Mad Catz is de enige hardwaremaker die van Microsoft een licentie heeft gekregen om officiële accessoires te maken voor Xbox 360.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3