Bij ieder nieuw deel in de Oddworld Quintology werd een nieuwe character geïntroduceerd en het aankomende derde deel is dan ook geen uitzondering (het ogenschijnlijke tweede deel Abe's Exoddus telt niet mee in de Quintology). Steef heet 'ie, maar het is nog niet helemaal zeker of de titel van de game ook naar hem vernoemd gaat worden. Op de website van Oddworld Inhabitants, de ontwikkelaar van deze platform games, staat namelijk 'Stranger' als titel. Ook werden er op de Game Developers Conference flyers uitgedeeld met 'Oddworld just got stranger'. Of dit dus een marketing stunt is of de echte titel moeten we dus nog maar afwachten.

Ondanks dat Oddworld Inhabitants er dus veel aan doet om de gamewereld te prikkelen, uitgevers worden er niet warm of koud van. Microsoft zal deze game namelijk niet gaan uitgeven, en de Inhabitants zijn dus op zoek naar een andere uitgever. Op de GDC toonden ze een pre-rendered filmpje waarin Steef de bad guy Blisterz Booty in de zandige wereld van Oddworld achterna zit, wat potentiële uitgevers enthousiast moest maken.Oddworld Inhabitants is seeking a new publisher for the next game in its planned Quintology, was the news from the maverick development house at the Game Developers Conference this week. Steef's Oddysee, as the Western-vibed Xbox shooter was called around its tentative debut last year, has nothing to do with Microsoft anymore, although it may make it to market through some other company.

Oddworld Inhabitants representatives didn't specify any companies that may be interested in the game, although they said they were "in talks with several."

De ontwikkeling van de game verloopt naar zeggen niet echt soepel, en het voornemen van de ontwikkelaar was dan ook om de game toch dit jaar af te krijgen. Verwacht de game dan ook niet eerder dan het eind van het jaar, maar mogelijk wel op meerdere platformen, afhankelijk van de nieuwe uitgever.