Nieuws

Nieuwe Oculus Rift-games van Epic, 4A Games en Ready at Dawn

Drie nieuwe games vereisen Touch-controllers

Geschreven door Michel Musters op

Tijdens Oculus' persconferentie gisteren zijn drie nieuwe games voor de vr-bril Oculus Rift aangekondigd van ontwikkelaars Epic, 4A Games en Ready at Dawn.

Epic werkt aan een komische first person shooter genaamd Robo Recall. De game is ontstaan uit de oude Bullet Train-demo en laat spelers stijlvol robots schieten, slaan en rammen. De game komt in het eerste kwartaal van 2017 gratis uit voor alle Oculus Rift-eigenaren.

Metro 2033-ontwikkelaar 4A Games komt met de post-apocalyptische shooter Arktika.1. De game speelt zich net als de Metro-titels af in Rusland en bevat een mix tussen menselijke en gemuteerde vijanden.

"We maken graag ervaringen waar je je in verliest en daarom was een grote, sfeervolle vr-shooter logisch", aldus 4A's mede-oprichter Andriy Prokhorov. "Arktika.1 is een volledige AAA-game en we gebruiken al onze ervaringen om een kwalitatief hoogstaande shooter te maken." Ook Arktika.1 komt in het eerste kwartaal van 2017 uit.

Tot slot kondigde The Order: 1886-studio Ready at Dawn de sci-fi game Lone Echo aan. De game speelt zich af op een ruimtestation en lijkt op het eerste gezicht op de vr-game Adr1ft, maar de game wordt op de officiële website beschreven als competitieve sportgame.

Lone Echo heeft vooralsnog geen releasedatum, maar moet "binnenkort" uitkomen.

Alle drie de games vereisen naast een Oculus Rift ook de Oculus Touch-controllers. Gisteren is aangekondigd dat de controllers op 6 december uitkomen en 199 dollar gaan kosten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Details bèta Call of Duty: Infinite Warfare bekend Voor het eerst aan de slag met Watch Dogs 2
1

Reacties op: Nieuwe Oculus Rift-games van Epic, 4A Games en Ready at Dawn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • GoRightAhead

    • 7 oktober 2016 13:30
    Iemand hier al zo'n fps gespeeld met oculus touch (of vive controller)? Ziet er erg bruut uit!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.