Nieuwe Nintendo Switch-dock wordt ook los verkocht

Nieuwe Nintendo Switch-dock wordt ook los verkocht

De nieuwe dock voor de oled-editie van de Nintendo Switch wordt ook los verkocht.

Dat heeft Nintendo bevestigd aan Digital Trends. Zowel een witte als zwarte versie van de dock zullen te koop worden aangeboden via de online Nintendo-winkel. De docks komen echter niet in fysieke winkels te liggen.

De nieuwe dock is qua functie en uiterlijk vergelijkbaar met de dock van de oorspronkelijke Switch, maar heeft rondingen in plaats van scherpe hoeken en een ethernet-opening, zodat spelers op Switch kunnen spelen met bedraad internet. Een prijs voor de losse dock is niet bekend. Wel is duidelijk dat de nieuwe dock ook in combinatie met de oude Switch gebruikt kan worden.

De oled-editie van de Switch heeft een oled-scherm van 7 inch en 64 GB aan systeemgeheugen. Ook zijn de interne luidsprekers verbeterd en is er een grotere standaard. De verbeteringen zijn dan ook vooral gericht op handheldgamers - er zitten geen verbeterde chips in de console om voor mooiere beelden te zorgen tijdens het spelen op televisie. Eerdere geruchten wezen op een 4k-resolutie, maar dit bleek niet correct te zijn.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik weet dat dit 100% aan mij ligt, maar bij mij flikkert de dock (en dus switch) constant om als ik de switch erbij pak met mijn gamecube controllers er nog in. Had het wel handig gevonden als er een uitklapbare standaard bij zat die hem rechtop houd. Het is een wonder dat mijn switch nog niet stuk is. #firstworldproblems

0
test

@WvA Ik begrijp nog steeds niet hoe je het voor elkaar krijgt om je dock te laten omvallen. Je hoort hem er recht omhoog uit te tillen en niet schuin. lol Ik denk dat Nintendo deze lan poort er nu standaard in hebt gedaan om mensen te pushen om hun Switch bekabeld online te hebben. Er komen steeds meer streaming games uit die next-gen kwaliteit games op de Switch kunnen draaien, maar dan heb je goede internet connectie nodig. En met wifi alleen is dat gewoon een stuk minder stabiel.

0
test

@Exalian-1 Haha, dat gebeurd op drie manieren: 1. De Gamecube controllers zitten in een adapter die met 2 usb aansluitingen aan de doc vast zitten. Als je daar net iets te hard aan trekt (omdat je kabel in de knoop zit ofzo) valt die om. Klinkt alsof ik als een complete mongool met mijn spullen omga, maar gebeurd echt bij het minste al. 2. De dock staat in ons tv-meubel, en omdat de kabel niet lang genoeg is moet je hem er uit halen als je wil spelen. Als je elke keer de doc moet verplaatsen, flikkert dat ding vanzelf wel een keer om. 3. Als ik de Joycons eruit wil pakken, moet ik de doc ook verplaatsen. Ik zou overwegen om de doc gewoon OP het meubel te zetten, maar in ons appartement staat de zon daar zo vel op dat dat ook niet goed is voor het ding.

0
test

Een dock met kabel die zou ik er wel bij willen denk ik dan dan 1 beneden en 1 op me zoons ze kamer.

0
test

@hulstpower Voor je een losse unit koopt is het ook even raadzaam te kijken wat deze kost. Bij de erste switch wilde ik ook een extra station maar zag dat die 100 euro kostte. 2 extra joycons kostten 80 euro, stroom adapter 25 of 30, hdmi van 10 euro. Reken dan maar eens uit wat een complete switch extra kost. Dan kost een oled switch ineens nog maar 135 euro meer.

0
test

@Jumpman Ja snap wat je bedoelt maar zou alleen een extra dock nodig hebben, Ben nog niet zeker of ik er 1 haal hoor.

0

Aanbevolen voor jou