'Nieuwe Nintendo-console draait op Android' | Gamer.nl

'Nieuwe Nintendo-console draait op Android' | Gamer.nl

De Nintendo NX, de nieuwe console van Nintendo, gaat waarschijnlijk draaien op besturingssysteem Android. Dat onthult althans aan anonieme bron aan het Japanse Nikkei.

Dat Nintendo aan een nieuwe console werkt, werd door het bedrijf bekendgemaakt in maart. In mei liet Nintendo weten dat details pas in 2016 onthuld zullen worden. Wel stelde directeur Satoru Iwata dat de console een heel nieuw concept is en niet zomaar een vervanging van de 3DS en Wii U.

Volgens de anonieme bron uit dat hele nieuwe concept zich onder meer in het gebruik van Android als besturing ysteem. Wel zou Nintendo Android flink gaan aanpa en.

De software wordt opensource verspreid door Google. Dat betekent dat bedrijven Android bij Google gratis mogen afnemen en het besturing ysteem qua functionaliteit en uiterlijk kunnen aanpa en.

Nintendo zou met de keuze voor Android game-ontwikkelaars meer flexibiliteit willen geven voor het maken van games die ook op smartphones en tablets werken.

Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend in de komende twee jaar met vijf mobiele games te komen. Het is voor het eerst dat Nintendo ook spellen voor smartphones gaat maken. 

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou