Het is weer een mooie, warme dag. De tweede hittegolf van het jaar is officieel een feit en ook Codemasters heeft niet stil gezeten. Vandaag is er namelijk nieuwe info verschenen over hun volgende Colin McRae Rally game. Ten eerste gaat deze nieuwe off-road game geen Colin McRae 2007 heten zoals iedereen zou verwachten, maar Colin McRae: DIRT. De game gaat in Amerika als DIRT: Colin McRae Off-Road door het leven.

Deze nieuwe Colin McRae zal de meest uitgebreide worden in de serie en zal naast de officiele 2WD, 4WD, Classic en RWD rally wagens de speler ook laten rijden in Dakar achtige trucks, 4x4's en wagens met zo'n 850 pk waar je Hill Climb evenementen mee moet rijden. Het komt er op neer dat je zo snel mogelijk een heuvel op moet rijden. Een van de bekendste Hill Climb tracks is de Pikes Peak International, welke is opgenomen in Colin McRae: DIRT. Ook zitten er verschillende Europese, Internationale en Global rally kampioenschappen in de game verwerkt.

Colin McRae: DIRT staat gepland voor ergens in 2007 en zal ook online multiplayermodes krijgen. Hieronder kun je alvast genieten van drie nieuwe screenshots. Bedenk wel dat het hier gaat om conceptshots die gemaakt zijn met 3d modellen die gebruikt gaan worden in de uiteindelijke game.