Replica van N64-controller bevat een paar extra knoppen

Replica van N64-controller bevat een paar extra knoppen

Er zitten een paar extra knoppen op de aankomende Nintendo 64-controller in vergelijking met de oorspronkelijke controller.

Nintendo onthulde de replica van de controller tijdens diens Direct-uitzending. Later dit jaar kunnen er namelijk Nintendo 64-games (en Mega Drive-games) via een extra Nintendo Switch Online-abonnement op de Switch gespeeld worden.

Een promofoto van de nieuwe controller toont de bovenkant ervan. Daaruit blijkt dat er nieuwe knoppen aanwezig zijn die niet op de oorspronkelijke versie zaten. Het gaat om een ZR-knop, Home- en Share-knoppen aan de bovenkant van de controller. De controller heeft ook een USB C-port om hem op te laden, alsmede een Sync-knop.

De controller kan - net als een replica van de Mega Drive-controller, door Nintendo Switch Online-leden besteld worden. De controllers kosten 49,99 euro per stuk.

N64-games die op lancering van het Switch Online-kanaal beschikbaar komen, zijn onder andere The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Star Fox 64, Super Mario 64, WinBack, Yoshi's Story en Mario Kart 64. Games die daar geschikt voor zijn, kunnen met vier personen worden gespeeld. In totaal zijn er op lancering negen N64-games beschikbaar. Ook verschijnen er Mega Drive-games op de Nintendo Switch, waaronder Ecco the Dolphin, Sonic the Hedgehog 2, Ristar en Streets of Rage 2. Het gaat in totaal om veertien games. 

Later komen er ook andere N64- en Mega Drive-spellen naar het online platform, waaronder Banjo-Kazooie.  Zowel de N64- als Mega Drive-games zijn onderdeel van een nieuw abonnement, waar huidige Nintendo Switch Online-leden naar kunnen upgraden. Meer details over dit abonnement, waaronder de prijs en precieze releasedatum, volgen snel.

Nintendo 64

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nu weten we ook gelijk waarom er geen mini n64 komt, want met zulke dure controllers zal dat geen succes worden.

0
test

@StormFox Ik denk dat deze controllers duurder zijn, omdat ze deze helemaal opnieuw moesten ontwerpen om de extra knoppen in te verwerken, en omdat ie oplaadbaar moet zijn vanwege de draadloze verbinding. Als ze een N64 Mini zouden uitbrengen, dan zit ie gewoon aan een kabel en gebruiken ze precies dezelfde controller als ze al hadden 25 jaar geleden. Dus dan zitten er nog amper kosten aan. Daarnaast is volgens mij de reden dat deze mini niet komt het feit dat dit eerste console is die de 4 player optie standaard had in hun systeem en ook vele games dit ondersteunde. Men zou dus het liefst 4 controllers er bij willen, en dat is best veel gevraagd. Ook zijn de meeste favo N64 games niet alleen van Nintendo maar ook van Rare. Dus dat zou ook eerste opgelost moeten worden. Want, zeg nou zelf: je kan geen N64 Mini uitbrengen zonder Goldeneye!!! :) Trouwens!! Er komt wel Banyoo naar de N64 online service, dus Rare en Nintendo zijn blijkbaar al om de tafel gaan zitten om dit uit te brengen. Dus...wie weet wat de toekomst brengt. Ik zou het wel heel vet vinden als er alsnog een N64 Mini zou komen, omdat het wel cool is om al die kleine consoles zo naast elkaar te hebben. :)

0
test

@Exalian-1 Dat heb je wel een goed punt wat betreft de hogere productiekosten voor bluetooth.

0
test

Ik ben heel benieuwd naar de analoge stick. Er zijn wel redelijke namaak N64 analoge sticks maar die reden het niet bij her origineel. Het origineel sleet wel heel snel dus ben benieuwd of er nu ook goede sticks komen zodat ik een aantal van mijn N64 controllers kan repareren. En ben benieuwd de beste herinneringen voor mij op de N64 zijn vooral de rareware games dus hopelijk komen die erop.

0

Aanbevolen voor jou