Eigenlijk was het voor veel mensen al wel aardig duidelijk na het aanschouwen van het nieuwe model van de PS2, en nu is het officieël bevestigd: er bestaat geen mogelijkheid om de PS2 harddisk aan te sluiten op het nieuwe model. Een domper wellicht voor mensen die van plan waren in november eentje in huis te halen en ook gebruik te gaan maken van de hardeschijf, want die mogelijkheid is nu dus definitief van de baan.

Voorlopig wordt de hardeschijf onder andere gebruikt door Final Fantasy XI, Front Mission Online en SOCOM II. Voor deze eerste twee games is de hardeschijf zelfs noodzakelijk om te kunnen spelen. Sony zelf wist hierover te zeggen dat het design van het nieuwe model gericht was op dunheid en een licht gewicht, waardoor de hardeschijf dus buiten beschouwing viel. Overigens betekent dit volgens Sony niet dat hun filosofie achter het opslagmedium veranderd is, want ze zullen wel support en services blijven bieden en de hardeschijf zal tevens niet uit de verkoop gehaald worden.

Ook wist Sony nog te vertellen dat consumenten die de hardeschijf willen gebruiken, toch vooral hardcore gamers zijn en het gros daarvan heeft al een Playstation 2. Daarnaast is men momenteel naar andere manieren van opslag aan het kijken voor het nieuwe model.