Nieuwe mobiele game van Bassie & Adriaan uitgebracht

Nieuwe mobiele game van Bassie & Adriaan uitgebracht

Een nieuwe Bassie & Adriaan-game is vanaf vandaag beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Gamer.nl sprak zowel Aad van Toor als ontwikkelaar Vincent van Geel over de nieuwe game voor het bekende duo.

De game draagt de volledige titel Bassie & Adriaan: Een Gouden Vangst en is vooral bedoeld voor kinderen tussen de drie en acht jaar. De game bevat een nieuw verhaal voor het bekende duo met tussendoor verschillende minigames. 

 Aad van Toor, beter bekend als Adriaan, ziet veel kracht in klassieke spelletjes als Memory: "Als je een spel maakt, probeer dan niet het wiel opnieuw uit te vinden. Ga kijken waarom dat spel vroeger zo’n enorm succes is geweest en ga dan samen met kinderen kijken hoe je dat spel nog beter kan maken." 

Zelf houdt Aad wel van een game. "Ik speel graag Rome: Total War, even tussendoor Candy Crush of met vrienden gewoon lekker klaverjassen. Als er een spel gespeeld wordt en ik heb even tijd om mee te doen, dan ben ik er." Centraal staat plezier nog altijd voor Aad van Toor: "Ik vind lachen het belangrijkste wat er is." Het bekende motto "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" is iets dat nog dagelijks wordt nageleefd door Van Toor en ook in de game zichtbaar is.

Ontwikkelaar Vincent van Geel keek vroeger zelf ook de tv-serie en werkte nauw samen met Aad van Toor aan de game. "Ik ben trots dat het echt aanvoelt als een Bassie & Adriaan-avontuur. Ik draag graag m’n steentje bij en hoop dat Bassie & Adriaan zo een volgende generatie in kan gaan." Van Geel zei honderden uren van de serie te hebben gekeken om geluidsfragmenten te verzamelen voor de game: "Het was een beer van een klus. Nu heb ik wel honderden varianten van 'allememachies'." 

Bassie & Adriaan: Een Gouden Vangst is vanaf vandaag voor 2,99 euro beschikbaar via de Apple App Store en de Google Play Store. Het volledige interview met Aad van Toor is later deze week te horen in de Bonuslevel Podcast.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

grappig!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou