MMO Atlas opnieuw uitgesteld | Gamer.nl

MMO Atlas opnieuw uitgesteld | Gamer.nl

Ontwikkelaar Grapeshot Games heeft voor veel ophef gezorgd binnen de community van de aankomende game Atlas. De game is voor de tweede keer in korte tijd uitgesteld.

Atlas stond bekend om op 19 december gelanceerd te worden na een eerste uitstelling op 11 december. Destijds liet Grapeshot Game weten dat de game werd uitgesteld tot 19 december om een overzicht te krijgen in de grote hoeveelheid content die zich in de game begeeft.

Met hoge verwachtingen waren vele fans aan het wachten op de officiële lancering. Dit ging gepaard met de nodige hype dat af te lezen was bij een countdown op de officiële website. Toen eenmaal de tijd verstreken was werd er (in plaats van de game) een nieuwe trailer van Atlas uitgebracht en een nieuwe releasedatum van 21 december bekendgemaakt. Dit leidde tot veel ophef bij de fans.

Atlas

Zo reageren mensen onder de over dat ze zwaar teleurgesteld zijn over het feit dat de ontwikkelaar de lanceringsdatum heeft opgeschoven zonder dit vooraf te communiceren met de mensen. Deze negativiteit drukt zich mede uit in het aantal duimen omlaag bij de nieuwe trailer.

Momenteel heeft ontwikkelaar Grapeshot Games nog geen verklaring gegeven voor de reden waarom Atlas wederom op het laatste moment is uitgesteld. Een mogelijkheid voor de uitstel kan zijn dat de grote hoeveelheid aan content voor in de game voor een verkeerde inschatting heeft gezorgd qua tijd. De wereld van Atlas wordt namelijk 1.200 keer groter dan de wereld van Ark: Survival Evolved, dat deels door hetzelfde team gemaakt is.

Atlas is een piraat-gethematiseerde MMO dat ruimte moet bieden aan 40.000 gelijktijdige spelers. In Atlas kunnen spelers onder andere hun eigen territorium veroveren, schepen bouwen, verborgen schatten zoeken, forten opbouwen en andere piraten rekruteren voor zijn of haar eigen groep.

Atlas staat momenteel gepland om op 21 december te verschijnen op Steam. Er is nog niet bekend hoe laat precies de game lanceert.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou