Eind dit jaar komt Peter Jackson, de regisseur van de The Lord of the Rings trilogie, met zijn nieuwste film op de proppen. Dit keer heeft hij gekozen om de klassieker King Kong van een eigentijdse remake te voorzien. Bij zo'n groot opgezette film kan een bijbehorende game natuurlijk niet uitblijven.

Peter Jackson vond het belangrijk dat het spel van goede kwaliteit zou zijn, dus hij besloot zelf uit te kiezen welke ontwikkelaar er aan zou moeten werken. Peter was behoorlijk onder de indruk van Beyond Good & Evil, de actie-adventure van Ubisoft Montpellier. Het duurde dan ook niet lang voordat Michel Ancel en zijn mannen aan het knutselen waren aan de King Kong spelconversie.

King Kong zal een combinatie van first-person shooter en third-person actie zijn, waarbij je zowel de rol van de gigantische aap King Kong als van Jack Driscoll aan zult nemen. Vandaag is aardig wat nieuwe media van King Kong verschenen, waaronder onderstaande screenshots, een interview met Peter Jackson himself en een nieuwe trailer die wat ingame beelden laat zien. King Kong verschijnt in het vierde kwartaal op elk denkbaar platform.