Uitgever 2K Games biedt voor de zes nieuwe maps die in het Rapture Metro-pakket zitten geen aparte maprotatie aan. Dat betekend dat de nieuwe maps slechts af en toe voorbijkomen op multiplayerservers en dat men lang moet wachten om een nieuwe map te kunnen spelen. Mochten er op een server spelers aanwezig zijn die het Rapture Metro-pakket nog niet gedownload hebben, dan worden automatisch alleen de oude maps gespeeld. Als iedereen op een server het pakket heeft geïnstalleerd, is er een kans van 37,5% dat de nieuwe maps gespeeld gaan worden. Er zijn namelijk zes nieuwe maps tegenover tien oude maps.

Private matches

"We kunnen niet aannemen dat iedereen de nieuwe maps al heeft, en we willen ook niet de spelers verdelen in een groep die de maps wel heeft en een groep die de maps niet heeft", aldus Elizabeth Tobey van 2K Games. "De DLC maps zitten in de maprotatie als iedereen de content heeft, en als dit niet het geval is worden er oude maps geselecteerd om te spelen", zegt Tobey. Ze geeft aan dat 2K Games deze beslissing heeft genomen om ervoor te zorgen dat spelers altijd met elkaar kunnen spelen, ook al hebben ze de downloadbare content niet gedownload. "Als je alleen de nieuwe maps wil spelen, kun je het beste gebruik maken van private matches, waarin je zelf de maps kunt kiezen", meldt Tobey.

Rebirth

Een ander probleem dat zich voordoet na het installeren van de DLC is de Rebirth-vaardigheid, die ervoor zorgt dat de online statistieken van spelers worden gewist. De vaardigheid zou een speler eigenlijk moeten degraderen naar rang 1, de laagste rang in de multiplayer. Hierna zou de speler een konijnenmasker moeten krijgen om de prestatie te tonen. In plaats daarvan wordt de speler niet alleen naar de eerste rang teruggezet, maar worden ook alle statistieken gewist. 2K Games onderzoekt op dit moment de oorzaak van de problemen, om ze daarna zo snel mogelijk zo kunnen te lossen.