Lucas Arts heeft op de officiƫle website van het RPG spel Knights of the Old Republic een aantal nieuwe screenshots geplaatst. KotOR is een RPG spel dat wordt ontwikkeld door Bioware Corp., de mensen achter de immens populaire Baldur's Gate reeks. Ditmaal geen fantasy met zwaarden en goblins, maar het Star-Wars universum om in op avontuur te gaan. KotOR wordt een volledig 3D spel dat gebruikt maakt van een mooie engine.

Hoewel de plaatjes een actiespel doen vermoeden is het toch echt wel een RPG. Het spel zal echter toch anders in zijn werk gaan dan Baldur's Gate, mede omdat het spel voor de Xbox ontwikkeld wordt en later pas geport naar de PC. Dit is wat je zoal gaat tegenkomen:* Immersive, action-packed Star Wars role playing experience with customizable and evolving playable characters.

* Your group, comprised of up to 3 characters, can include humans, droids, Twi'leks, Wookiees and more.

* Fast paced mini-games -- such as racing swoop bikes, or manning turret guns.

* Journey spans ten different worlds ranging from the familiar to the new.

* Locations include Tatooine, Sith world of Korriban, Jedi Academy on Dantooine and Wookiee homeworld of Kashyyyk. De screenshots zien er mooi uit en het grafisch detail overtreft Jedi Knight 2 gemakkelijk, alhoewel de lightsaber er in JK2 wat minder lomp uit zag. Het ziet er wel naar uit dat je in 3rd person standpunt moet gaan spelen, iets wat de Baldur's Gate fans misschien niet gewend zijn maar wat misschien wel een grotere band met de speelwereld schept. Bekijk de overige screenshots hier.