Nieuwe King's Quest adventure geen point-and-click | Gamer.nl

Nieuwe King's Quest adventure geen point-and-click | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game moet wel degelijk een adventure worden, maar geen traditionele point-and-click adventure. Dat liet ontwikkelaar The Odd Gentlemen weten aan Game Informer via Twitter. 

Sierra is niet terug bij elkaar, maar Activision laat verschillende studio's onder de naam Sierra games ontwikkelen. Activision heeft een handvol werknemers op het 'skunkworks' project gezet, zoals publishing CEO Eric Hirshberg het noemt. Met dit project hoopt het bedrijf haar digitale portfolio uit te breiden. Het project lag al een tijdje op de plank, maar de tijd was er nog niet rijp voor. Door de opkomst en groei van de indie-ontwikkeling, is het moment nu aangebroken.

De reboot van het Sierra-merk heeft volgens Activision's MacLean Marshall veel potentie, bijvoorbeeld voor een nieuwe voorstelling van een oude Sierra IP of zelfs een nieuw IP dat niets te maken heeft met het oude Sierra-merk, maar wel een Sierra-game zal zijn wanneer deze uitkomt. Zo wordt er ook aan Geometery Wars 3: Dimensions gewerkt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou