Nieuws
Pokemon Go

Nieuwe informatie Pokémon Go bekend

Ook veel nieuwe screenshots

Geschreven door Alicia Tai op

The Pokémon Company en Niantic hebben nieuwe details bekendgemaakt over hun mobiele AR-game Pokémon Go.

In Pokémon Go kunnen spelers meer dan honderd verschillende Pokémon vinden en vangen door met hun smartphone rond te lopen en de omgeving te verkennen. Wanneer er een Pokémon in de buurt is, trilt de telefoon en kan de Pokémon gevangen worden door een Poké Ball te gooien via het touchscreen. Deze kunnen worden aangevuld bij de zogeheten PokéStops, die zich bevinden op interessante plaatsen, zoals kunstobjecten, gedenkplaten en monumenten.

Door Pokémon te vangen kan de speler zijn of haar Trainer Level verhogen, waardoor nieuwe Pokémon beschikbaar komen om te vangen. Welke Pokémon beschikbaar zijn wordt bepaald door de omgeving. Rondom een meer of de zee zullen bijvoorbeeld veel Pokémon van het watertype te vinden zijn. Ook kunnen spelers een Pokémon Egg ophalen bij bepaalde PokéStops. Het ei komt uit nadat de speler genoeg stappen heeft gezet. Een andere manier om Pokémon te verkrijgen is door meerdere keren dezelfde soort Pokémon te vangen. Dit geeft de kans om een van de Pokémon te evolueren.

Gyms

De speler wordt aangemoedigd om zich bij een van de drie teams aan te sluiten en mee te doen aan gevechten in Gyms tegen andere teams. Net als PokéStops zijn Gyms te vinden op specifieke locaties in de echte wereld. Spelers moeten Pokémon toewijzen aan hun Gyms, die de locatie vervolgens beschermen tegen spelers van andere teams, totdat ze verslagen worden. Dit gebeurt via het Prestige-systeem, waarbij het prestige van de gym daalt bij elke nederlaag totdat deze tot nul is gereduceerd. Op dat moment kan een ander team de leiding over de Gym overnemen en zijn prestige verhogen door te trainen met overige verdedigende Pokémon.

Gevechten in Pokémon Go gaan niet via een turn-based-systeem zoals in de traditionele Pokémon-games, maar gebeuren in real time. Elke Pokémon heeft twee aanvalstechnieken en door heen en weer te vegen op het scherm kunnen aanvallen van de tegenstander worden ontweken.

Spelers hebben een eigen Trainer-avatar, die aangepast kan worden met kleding en accessoires. De afbeelding van de Trainer verschijnt op diverse plekken in de game, zoals op de wereldkaart, het Trainer-profiel en bij Gyms waar de speler leider van is.

Pokémon Go Plus

De mobiele game krijgt ook een draagbare accessoire genaamd Pokémon Go Plus. Dit is een polsband die via Bluetooth verbinding maakt met de smartphone van de speler en middels trillingen en led de speler informeert over gebeurtenissen in de game, zoals de verschijning van een Pokémon. Door op een knop op het apparaat te drukken kunnen Pokémon worden gevangen en simpele handelingen uitgevoerd.

Pokémon Go komt gratis beschikbaar voor iOS en Android. Spelers kunnen met echt geld PokéCoins kopen om extra in-game voorwerpen en power-ups te ontgrendelen.

Tot slot heeft The Pokémon Company een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven.

Pokemon Go
Pokemon Go
Pokemon Go

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

'PS4 Neo is nodig voor PlayStation VR' Hitman - Episode 3: Marrakesh (hands-on)
2

Reacties op: Nieuwe informatie Pokémon Go bekend

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • bashnag

  • 26 mei 2016 15:52
  Blijf het een grappig idee vinden. Maar gaan ze ook alles in alle landen beschikbaar maken of verwachten ze echt dat ik ff in het vliegtuig naar Japan of Amerika ga om de andere helft van de pokemon te vangen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Solowo

  • 30 mei 2016 08:48
  @bashnag naar mijn weten willen ze ook een global trade network opzetten, ben benieuwd :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.