Xbox Series X heeft GPU met 12 teraflops

Xbox Series X heeft GPU met 12 teraflops

De Xbox Series X krijgt een GPU met een kracht van 12 teraflops. Microsoft kondigt dit nieuws en meer info over de console aan in een uitgebreide href="https://news.xbox.com/en-us/2020/02/24/what-you-can-expect-next-generation-gaming/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

Volgens Microsoft moet de Xbox Series X een superieure balans tussen kracht en snelheid kunnen leveren. De Xbox Series X zal beschikken over een GPU met 12 teraflops en de nieuwe Zen 2- en RDNA 2-architectuur van AMD. Daarnaast heeft de nieuwe Xbox Variable Rate Shading, DirectX Ray-tracing en Dynamic latency Input om de communicatie tussen de console en de controller te optimaliseren. Verder krijgt de nieuwe Xbox een SSD voor snellere laadtijden en kan de nieuwe console tot 120 FPS aan.

Microsoft laat ook weten dat cross-generatie-games zullen werken op de Xbox Series X met een systeem genaamd Smart Delivery. Hierdoor kan de gebruiker een spel kopen zonder zich zorgen te maken over de juiste console waarop het spel te spelen is. Dit systeem zorgt ervoor dat de consument automatisch de juiste versie heeft, ongeacht op welke console diegene speelt. Dit betekent bijvoorbeeld dat eventuele remasters voor Series X kunnen worden aangeboden aan gebruikers die de game al bezitten. Alle Xbox Game Studios-games ondersteunen Smart Delivery automatisch, terwijl externe uitgevers zelf mogen bepalen of de functie wordt gebruikt.

Backwards compatibility is ook verder uit de doeken gedaan. Alle Xbox One-games (zonder Kinect) zijn speelbaar op de Series X. Hiernaast zijn ook alle originele Xbox- en 360-games die nu te gebruiken zijn op de Xbox One X ook speelbaar op de Series X.

Xbox series x

Meer details over de Xbox Series X worden volgens Phil Spencer nog voor de E3 in juni gedeeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Man o man, hoop dat die SSD groter zal zijn als een gigabyte.

0
test

@Oxymorphone Groter dan een gigabyte? Daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.. Of bedoel je terabyte :-p

0
test

BIEEEEMMMM... ik kijk hier zo naar uit.

0

Aanbevolen voor jou