Nintendo heeft wat informatie vrijgegeven over WiiWare, een toekomstig kanaal op hun Wii-console waar in plaats van retrogames, nieuwe games gedownload kunnen worden. Eerder vandaag gaf website IGN aan dat WiiWare games niet groter dan 40MB konden worden, ontwikkelaars hun eigen vraagprijzen mogen verzinnen en maar één game per maand mogen uitbrengen.

Nintendo heeft hier vervolgens op gereageerd. Men geeft niet toe dat IGN's informatie correct is, maar het komt aardig in de buurt. Een woordvoerder meldde dat hoewel Nintendo graag compacte spellen ziet, waarschijnlijk om het downloaden simpel en snel te houden voor alle Wii-eigenaren, er Wii-games in allerlei groottes zullen komen. Of er een limiet zit aan de grootte werd niet vermeld.

Nintendo ziet het uitbrengen van één game per maand per ontwikkelaar wel zitten zodat de kans op een gebrek aan nieuwe releases verkleind wordt. Over de prijzen wil Nintendo echter nog niets kwijt, behalve dan dat ze een lage prijs in gedachte hebben om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Overigens heet WiiWare in Europa officieel Wii Software. Even wennen dus, maar een groot verschil zal het niet maken.