Bethesda heeft vandaag een tipje van de sluier opgelicht omtrent de extra content van Fallout 3. De downloadable content zal Operation Anchorage heten en biedt de speler ongeveer vier á vijf uur extra speeltijd.

In Operation Anchorage neem je het op tegen het Chinese Rode Leger en moet je door middel van een in-game simulator de stad Anchorage (Alaska) bevrijden. De operatie heeft stealth hoog in het vaandel staan en om jouw taak enigszins eenvoudiger te maken, krijg je van de makers de nieuwe 'Covert Ops' perk.

Wanneer je aan de missie begint wordt je letterlijk van al je wapens ontdaan. Vervolgens wordt je gedropt in een gebied vol met Chinese soldaten. Je eerste taak is een veilig gebied opzetten rondom het berggebied waar je jezelf op dat moment bevindt. Is dat gelukt, dan zul je uiteindelijk een Chinese basis moeten infiltreren. Leuke bijkomstigheid is dat je de beschikking krijgt over interactieve Strike Teams, waar Bethesda jammer genoeg niet meer over kwijt wilde.

Naast een uitdagende missie krijg je nieuwe wapens, bepantsering en achievements tot je beschikking en voelen deze extraatjes allemaal erg top secret aan. Pas wel op je tellen, want het Rode Leger beschikt uiteraard ook over de geheime technologie.

Wanneer je Operation Anchorage hebt aangeschaft dan zal de missie direct speelbaar zijn. Omdat de missie zich in een in-game simulator afspeelt, hoef je als speler alleen maar de computer te vinden waarop de simulator draait. Operation Anchorage kost 800 Microsoft Points en zal volgende maand beschikbaar zijn.