Ubisoft heeft wat nieuwe informatie vrijgegeven van de PC versie van Rainbow Six: Lockdown, die begin 2006 op de markt zal komen. Het spel verscheen in september al op PS2 en Xbox en kreeg niet overal even goede recensies. Ubisoft is daarom zo verstandig geweest om voor de PC versie wat extra tijd uit te trekken om een hele rits verbeteringen en extra mogelijkheden in het spel door te voeren.De grootste verbetering in Rainbow Six: Lockdown voor de PC is de 'Enhanced Tactical Experience'. Dit houdt in dat de tegenstanders sterker en slimmer zullen zijn en dat het belangrijk is om snel de juiste beslissing te nemen. Ook nieuw in de PC versie is dat je gijzelaars niet alleen los moet knopen, maar ook door het level heen moet loodsen.

Er staam aardig wat nieuwe wapens en uitrusting tot je beschikking in Lockdown. Zo zullen tegenstanders gebruik maken van Lock Fusers en mag je in multiplayer rekenen op C4, Trip Mines en Virus granaten. Er zijn verder twintig nieuwe wapens toegevoegd aan het spel, wat het totaal op 42 brengt. Deze wapens kun je customizen met geluidsdempers, een vizier, een groter magazijn of een laser.

De meeste vooruitgang is terug te vinden in de multiplayer. Men heeft verschillende karakterklassen toegevoegd, een nieuw 'Free-for-all' speltype en drie nieuwe maps afkomstig uit voorgaande Rainbow Six games (747, Mint en Bunkers). Verder zijn de bestaande maps verbeterd om ze nog uitdagender te maken. Ook is de Rivalry Mode: Rainbow vs. Mercenaries aan een flinke opknapbeurt onderworpen.

Het lijkt er niet op dat, in tegenstelling tot eerder beloofd, Rainbow Six: Lockdown voor de PC een geheel nieuwe game zal worden. Het ziet er eerder naar uit dat men de basis van de consoleversie als basis genomen heeft en daarop verder is gegaan. Of de zo kenmerkende eigenschappen van de reeks, zoals de planning en de vrije opzet van de levels, terug zullen keren, is dus nog maar de vraag.