Ubisoft heeft vandaag nieuwe informatie vrijgegeven omtrent Splinter Cell: Chaos Theory, het onlangs uitgestelde derde deel in de populaire reeks stealthgames. Daar waar het eerste deel zich nog puur op de singleplayer focuste, zal in Chaos Theory de multiplayer een promintente rol vervullen.

Allereerst maakt de populaire versus-multiplayer uit het tweede deel, Pandora Tormorrow, opnieuw zijn opwachting. Men bouwt verder op het principe van twee teams met elk een compleet verschillende speelstijl. De Shadow Net Spies spelen vanuit third person en zullen het vooral van de slimme truukjes moeten hebben, daar waar de Argus Mercenaries kunnen rekenen op wat meer vuurkracht. Nieuwe acties, gadgets en close-combat aanvallen zouden de versus mode nog meer diepgang moeten geven.

Naast de bekende versus-mode is er nu ook een cooperatieve mode aan het spel toevoegd, waarin twee spelers samen een bepaald doel moeten volbrengen. De cooperatieve missies zijn speciaal ontwikkeld voor twee spelers en vullen het verhaal uit de singleplayer campaign verder aan, vergelijkbaar met de multiplayer in No One Lives Forever 2. De nadruk ligt op het gebruik van stealth en samenwerken, waarbij speciale aanvallen die enkel met z'n tweeën tegelijk uitgevoerd kunnen worden, ervoor moeten zorgen dat samenwerken ook echt z'n vruchten afwerpt.

De cooperatieve mode is zowel online, via system-link, of split-screen te spelen. Communicatie kan, zo rept het persbericht, via een headset of via de spanning tussen de twee uiteinden van de sofa. De complete lijst features is hier te lezen.