Volgens de gevonden informatie bevat The Dark Below drie nieuwe hoofdmissies: The Dark Below, Ritual of Sacrifice en Fist of Crota. Fans hebben negen Bounty-missies, een Strike-missie en een Raid-missie gezien in de data van het spel. De baas van de Raid heet The Oversoul en heeft een speciale kracht genaamd Oversoul's Gaze.

Eris, een nieuw personage dat spelers missies geeft, verkoopt volgens de gevonden informatie de eerste exotic armor, één voor elke klasse: een Warlock Bond, Hunter Cloak en Titan Mark. Ook zouden er nieuwe wapens in The Dark Below zitten: een sniper die als hoofdwapen dient en een shotgun die vier kogels tegelijk kan afvuren.

Naast de nieuwe missies zijn er mogelijk nieuwe upgrades voor wapens die spelers ontvangen van questgever Eris. Ook zijn er 'Radiant Energy' en 'Radiant Shards' gevonden, het is nog niet duidelijk wat deze items doen. De uitbreiding bevat bovendien vier nieuwe materialen: Dried Crimson, Embers of the Lesser, Seething Mist en het eerste exotic materiaal Crux of Crota.

The Dark Below komt op 9 december uit op PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One.