De brief werd gepubliceerd op hitman.com, waarschijnlijk als reactie op de geruchten over een annulering die onlangs de ronde deden. Hierin vermeldt IO Interactive enkele details over het verhaal en de gameplayelementen die in het nieuwe deel centraal staan. Volgens de studio haalt de volgende Hitman inspiratie uit zowel Absolution als vorige delen als Contracts en Blood Money.

Het spel moet "gigantische, checkpoint vrije sandboxlevels bieden" en vertelt over Agent 47 tijdens het hoogtepunt van zijn carrière. Verder zijn de "magische zakken" van de huurmoordenaar geschrapt. Hiermee wordt bedoeld dat hij in Absolution allerlei wapens met zich mee kon dragen zonder dat deze op een realistische manier verborgen konden worden.

In de nieuwe Hitman reist Agent 47 de hele wereld over om doelwitten uit te schakelen, ondersteund door onder meer Diana Burnwood. Verder wordt gemeld dat de Contracts-modus uit Absolution terugkeert, waarmee spelers zelf uitdagingen kunnen creëren door voorwaarden te stellen aan hoe zij een level moeten voltooien. Deze kunnen vervolgens online gedeeld worden. Meer details over het nieuwe deel volgen in de loop van dit jaar.