Nieuws
overwatch

Nieuwe heldin Ashe nu speelbaar in Overwatch

Andere personages worden verbeterd

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Blizzard heeft in een update het nieuwe personage Ashe toegevoegd aan Overwatch. In de nieuwe patch wordt naast het nieuwe personage ook een aantal veranderingen aangebracht bij verschillende personages om de balans te herstellen in de game.

Ashe werd op BlizzCon geïntroduceerd door middel van een Animated Short met Jesse McCree. Vervolgens werd Ashe als personage beschikbaar gesteld in de zogenoemde Public Test Region (PTR) op de pc-versie van Overwatch. Nu heeft Blizzard met de PTR feedback kunnen verwerken en daarmee Ashe uit kunnen brengen voor alle Overwatch-spelers op alle beschikbare platformen.

Ashe is de leider van de beruchte Deadlock-gang; een groep outlaws bekend om zijn criminele activiteiten waar McCree eerder ook deel van uitmaakte. Ashe wordt vergezeld door haar Omnic butler B.O.B., die tevens als haar ultimate fungeert. Wanneer Ashe B.O.B. gebruikt valt de robot uit de lucht en richt hij zich automatisch tot verschillende tegenstanders met krachtige geweren die uit zijn armen schieten.

Naast haar ultimate heeft Ashe een standaard semi-automatisch geweer die zowel op korte en lange afstand veel schade kan aanrichten. Ook bezit ze een zogenoemde Coach Gun die van korte afstand veel schade aanricht en tegenstanders en de speler zelf kan doen lanceren naar de tegenovergestelde richting. Als laatst kan Ashe dynamiet gooien en neerschieten om het te laten ontploffen en tegenstanders te verbranden.

Naast de toevoeging van Ashe worden ook de personages Mercy, Reaper, Roadhog en Symmetra verbeterd. Zo is het bij Mercy het geval dat het minder moeite kost om haar ultimate te verkrijgen en worden haar helende krachten verhoogd. Bij Symmetra wordt de schade van haar primaire wapen met 20 procent sneller verhoogd.

Reaper doet van korte afstand meer schade met zijn shotguns en krijgt hij meer gezondheid van tegenstanders bij het gebruiken van zijn ultimate. Als laatste ontvangt Roadhog bij zijn grijphaak, primaire wapen en ultimate een upgrade. Ook zijn er een aantal verbeteringen aangebracht bij bepaalde maps en de user interface.

Overwatch is beschikbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Verhalen van drie personages uitgelicht in Left Alive Update: Teaser van mobiele Harry Potter-game verschenen
3

Reacties op: Nieuwe heldin Ashe nu speelbaar in Overwatch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Quintex

  • 14 november 2018 18:35
  Gisteren al hoor. :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 15 november 2018 09:21
  @Quintex Maar nu dus ook.
  Maar zonder gekheid, gamer.nl loopt wel vaker een dagje achter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 15 november 2018 13:09
  Quote: Naast haar ultimate heeft Ashe een standaard semi-automatisch geweer die zowel op korte en lange afstand veel schade kan aanrichten.

  'Die' moet 'dat' zijn. Het is een geweer DAT op korte en lange afstand veel schade kan aanrichten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.