Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten | Gamer.nl

Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten | Gamer.nl

Hearthstone-maker Blizzard Entertainment voegt deze lente twee nieuwe gamemodi toe in zijn digitale kaartspel. In de Standard-modus zijn oudere kaarten niet meer speelbaar. De tweede nieuwe modus heet Wild en ondersteunt nog wel alle kaarten.

Wanneer de eerste uitbreiding van een nieuw kalenderjaar verschijnt, worden kaarten van meer dan een jaar oud uitgefaseerd. Kaarten uit de eerste twee uitbreidingen, Curse of Naxxramas en Goblins vs Gnomes, zijn vanaf deze lente dus niet meer in Standard te spelen. Adventures en uitbreidingen die niet in Standard ondersteund worden, zijn ook niet meer te koop in de in-game winkel.

De Standard- en Wild-modi moeten deze lente uitkomen, tegelijk met een nog naamloze uitbreiding die nieuwe kaarten toevoegt. Tevens krijgen spelers in totaal achttien deckslots om hun zelfgemaakte decks in op te slaan. Voorheen was dit aantal negen. Op eSports-evenementen wordt in de toekomst ook gebruik gemaakt van de Standard-modi.

Balans
Senior gamedesigner Ben Brode legt in een video uit dat de Standard-modus enerzijds bedoeld is om de instapdrempel voor nieuwe spelers te verlagen en anderzijds om te zorgen dat nieuwe kaarten niet te sterk of te zwak zijn vergeleken met eerder uitgebrachte kaarten. Daarnaast krijgen nieuwe uitbreiding ets meer invloed door de aanpa ing, aldus Blizzard.

Blizzard laat verder weten dat het in het verleden voorzichtig was met kaarten aanpa en, maar dit in de toekomst meer wil gaan doen. Om te beginnen gaat de ontwikkelaar de oorspronkelijke Basic- en Cla ic-cards nog eens kritisch bekijken en aanpa en.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou