Nieuws

Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten

Ook nieuwe uitbreiding en meer deckslots in aantocht

Geschreven door Gijs Scheltens op

Hearthstone-maker Blizzard Entertainment voegt deze lente twee nieuwe gamemodi toe in zijn digitale kaartspel. In de Standard-modus zijn oudere kaarten niet meer speelbaar. De tweede nieuwe modus heet Wild en ondersteunt nog wel alle kaarten.

Wanneer de eerste uitbreiding van een nieuw kalenderjaar verschijnt, worden kaarten van meer dan een jaar oud uitgefaseerd. Kaarten uit de eerste twee uitbreidingen, Curse of Naxxramas en Goblins vs Gnomes, zijn vanaf deze lente dus niet meer in Standard te spelen. Adventures en uitbreidingen die niet in Standard ondersteund worden, zijn ook niet meer te koop in de in-game winkel.

De Standard- en Wild-modi moeten deze lente uitkomen, tegelijk met een nog naamloze uitbreiding die nieuwe kaarten toevoegt. Tevens krijgen spelers in totaal achttien deckslots om hun zelfgemaakte decks in op te slaan. Voorheen was dit aantal negen. Op eSports-evenementen wordt in de toekomst ook gebruik gemaakt van de Standard-modi.

Balans
Senior gamedesigner Ben Brode legt in een video uit dat de Standard-modus enerzijds bedoeld is om de instapdrempel voor nieuwe spelers te verlagen en anderzijds om te zorgen dat nieuwe kaarten niet te sterk of te zwak zijn vergeleken met eerder uitgebrachte kaarten. Daarnaast krijgen nieuwe uitbreidingssets meer invloed door de aanpassing, aldus Blizzard.

Blizzard laat verder weten dat het in het verleden voorzichtig was met kaarten aanpassen, maar dit in de toekomst meer wil gaan doen. Om te beginnen gaat de ontwikkelaar de oorspronkelijke Basic- en Classic-cards nog eens kritisch bekijken en aanpassen.

Bron: Blizzard

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste mobiele Nintendo-game Miitomo lanceert in maart Tom Clancy's The Division (hands-on)
1

Reacties op: Nieuwe Hearthstone-modus ondersteunt niet langer oude kaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Inforza

    • 3 februari 2016 00:41
    ik weet t nog niet met dat standaard.. het zorgt dat sommige decks helemaal verdwijnen terwijl je juist makkelijker aan de kaarten kan komen nu je de kaarten van naxxramas gewoon kan craften..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.