Het gaat druk worden op de markt voor handhelds. Vandaag heeft de TheRegister gegevens op weten te duiken over een nieuwe speler op de markt: de Gametrac.

Deze op Windows CE gebasseerde machine gaat de strijd aan met Nokia's N-Gage en is naast handheld ook een volwaardige telefoon. Van camera, GSM/GPRS, mobiele downloads, etc, alle standaard foefjes zitten er op. Om voor voldoende games te zorgen zijn er al contact met enkele grote leveranciers, waaronder Mophun. Bij de release, halverwege 2004, moet er minimaal 100 games beschikbaar zijn. The unit will also incorporate Bluetooth, for mobile-to-mobile gaming, and there'll be a built-in camera too. Gametrac's removable storage medium is the SD/MMC card. The device will sport a 4.2 x 3.5cm, 16-bit colour, 320 x 200 LCD. Het moederbedrijf van de Gametrac is Intrinsyc. In het verleden heeft dit bedrijf samengewerkt met o.a. IMB, Panasonic, SIemens en Philips en is geen onbekende naam op multimedia gebied.

Om de release vloeiend te laten verlopen zijn er al contract met O2 en Telfort. De winkelprijs voor al dit moois is nog niet definiet, de verwachting is dat dit rond de €200 zonder SIM en €100 met SIM zal komen te liggen.

Bekijk een flash animatie van de machine op de officiele website.