Nieuwe God of War aangekondigd voor PSP | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game is in ontwikkeling bij Ready at Dawn Studios in samenwerking met Sony Computer Entertainment America's Santa Monica Studio. Het team dat verantwoordelijk was voor Chains of Olympus, de eerste PSP-versie van God of War, werkt nu ook aan Ghost of Sparta. "Zij kennen de reeks en weten wat ervoor nodig is om een fantastische game te maken", aldus Levine. Ook meldt hij dat de game de grafische mogelijkheden van de PSP tot het uiterste benut, zal er 25 procent meer gameplay zijn en komt er een verbeterd wapensysteem.

Het nieuwe avontuur speelt zich af na het einde van het originele God of War. Het verhaal in Ghost of Sparta draait om de weg die hoofdrolspeler Kratos heeft moeten bewandelen om de God of War te worden. In dit deel moet Kratos zijn duistere verleden onder ogen zien en worden er vragen beantwoord over Kratos' tatoeage, litteken en familie. De game komt later in het jaar uit, maar er is nog geen exacte datum bekend. Levine meldt dat mensen de officiële God of War-forums in de gaten moeten houden voor updates.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou