Enkele van de meest geschifte games van de laatste jaren, behoren toch wel tot de Oddworld franchise. Hiervan zijn inmiddels drie games verschenen, hoewel men nog steeds spreekt van twee delen. De eerste twee games (en feitelijk het eerste deel) draaiden om de avonturen van het slaafwezen Abe terwijl de derde game (en dus deel twee) het éénpotige wezen Munch in de hoofdrol had.

Het derde deel draait om Stranger waar, zoals z'n naam al doet vermoeden, niet erg veel over bekend is. Ook over de game zelf blijven voorlopig redelijk wat dingen in het duister, hoewel we zeker weer de nodige aparte en vernieuwende gameplay mogen verwachten waar de Oddworld games om bekend staan. Daarnaast sijpelen er de laatste tijd geleidelijk aan wat nieuwe screenshots naar buiten en ook nu zijn er weer twee nieuwe bij gekomen.

Oddworld: Stranger staat geplanned voor een release in het voorjaar van 2005 en verschijnt voor zowel Xbox als PS2. Het spel wordt zoals altijd ontwikkeld door Oddworld Inhabitants en dit maal uitgegeven door EA.