Nieuwe gameplay-beelden van The Walking Dead: The Final Season | Gamer.nl

Nieuwe gameplay-beelden van The Walking Dead: The Final Season | Gamer.nl

Tijdens de PC Gaming E3-persconferentie werd nieuwe gameplay onthuld van The Walking Dead: The Final Season.

In de presentatie vertelt de schrijver van Telltales The Walking Dead, James Windeler, dat er geen quick-time events zitten in het laatste deel. In plaats daarvan zijn er actievolle segmenten die niet scripted zijn. Ook is de manier waarop de camera werkt aangepast, zodat spelers gebieden uitvoeriger kunnen verkennen.

Daarnaast vertelt hij over het laatste hoofdstuk van Clementine's verhaal. De game speelt zich af na de time jump in de stripboeken van Robert Kirkman en Clementine is een lange tijd op pad geweest met Ajay, voor wie ze zorgt. Ze vinden een verlaten school, die zij gebruiken als thuisbasis.

Meli a Hutchison, de stemactrice van Clementine, vertelt dat ze gemengde gevoelens. Zo vertelt ze dat ze het fantastisch vond aan de games te werken en dat ze blij is dat deze uitgebracht wordt. Toch vindt ze het ook verdrietig dat er nu een einde komt aan een serie waar ze lang aan gewerkt heeft.

The Final Season werd een week geleden gelekt door Video-Gamer, waarna Telltale bevestigde dat de game in de maak is. Toen werd bekendgemaakt dat de game gebruikmaakt van een nieuwe grafische stijl: de zogenaamde 'Graphic Black art style'. De game is vanaf 14 augustus te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later dit jaar komt de game ook naar de Switch.

E3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou