Nee, dit is geen grapje en nee dit is ook geen nieuwtje uit het archief. Een groep van fanatieke ontwikkelaars is bezig met de productie van een RPG voor de Sega Mega Drive. Alhoewel de Mega Drive hier uit 1990 stamt en dus bijna twintig jaar oud is, weerhoudt dat ontwikkelaars van Water Melon er niet van om een game te ontwikkelen voor dit systeem.

Met Pier Solar willen de makers al het mogelijke uit de Mega Drive persen. De game zal ook niet als simpele ROM verschijnen maar als een compleet spel op een cartridge in een doosje. Volgens de makers is Pier Solar bijna af en je kunt de game dan ook al pre-orderen via de website voor 35 dollar.

Iedereen die meegewerkt heeft aan het project heeft het kosteloos gedaan en het spel werd voornamelijk in de vrije tijd van de ontwikkelaars gemaakt. De overige kosten werden gedekt door middel van donaties. Het spel zal verkocht worden tegen de productieprijs, dus de makers verwachten er ook geen winst mee te maken.

Op de website van Pier Solar kun je een gameplay-video bekijken en een demo downloaden. Hieronder een aantal screenshots van de game.

Tijd om je Mega Drive van zolder te halen en het stof er vanaf te blazen.