Nieuwe game van Harvest Moon-bedenker is winkelsim | Gamer.nl

Nieuwe game van Harvest Moon-bedenker is winkelsim | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In Project Happine moet de speler een winkel runnen in een klein dorp. Hierdoor leert de speler langzaam de verhalen van de dorpsbewoners. Aan het begin van de game wonen er slechts tien mensen in het dorp, maar uiteindelijk wordt het dorp door honderd inwoners bevolkt, waarvan er dertig hun eigen verhaal hebben. Elke personage heeft een apart voorwerp dat ze willen hebben en als de speler het juist voorwerp aan de juiste persoon verkoopt leert hij meer over diegene.

Later in de game kan de speler één van zeven wensen vervullen va de dorpelingen. "Omdat je veel tijd me de dorpelingen doorbrengt ga je om ze geven, dat maakt de keuze erg moeilijk", aldus Wada. Volgens hem zorgt deze game ervoor dat mensen gaan nadenken over wat geluk echt betekent.

Naast Wada werken er meer bekende ontwikkelaars mee aan de game. Het design van de personages is het werk van Atsuko Nishida, die ook verantwoordelijk is voor de personages uit Pokemon. De muziek wordt gecomponeerd door Nobuo Uematsu, die tevens de muziek van de Final Fantasy-serie componeert.

Project Happine staat gepland voor 2013 en komt uit op 3DS en mobiele platformen. Hij wordt ontwikkeld Toybox en uitgegeven door Natsume.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou