Nieuwe game van Bioshock-maker wordt open wereld op kleine schaal | Gamer.nl

Nieuwe game van Bioshock-maker wordt open wereld op kleine schaal | Gamer.nl

Ken Levine, bekend van de Bioshock- en System Shock-series heeft voor het eerst informatie vrijgegeven over zijn nieuwe project. De game heeft nog geen naam en is officieel nog niet aangekondigd.

Levine sprak op radioshow On Point over zijn ambities voor het project. Hij wil geen game maken met een gigantisch budget. In plaats daarvan wil hij het kleinschaliger houden. “Na de afronding van Bioshock Infinite begonnen we aan een project met de vraag: hoe maak je een verhalende game zoals we vroeger maakten maar met meer herspeelbaarheid? Dit is geen makkelijk probleem om op te lo en.”

De ontwikkelaar sprak over zijn idee van “verhalend Lego”. Levine hoopt spelers zelf de stukken van het verhaal in elkaar te laten zetten op “miljoenen intere ante manieren”. Hierna geeft hij aan dat ze experimenteren met een kleinschalige open wereld. Het idee is om de lineaire structuur van games als Bioshock en Bioshock Infinite te doorbreken.

De studio is nog volop bezig met de ontwikkeling, hij benadrukt dat alles nog kan veranderen. Wel geeft hij prijs dat het om een science fiction-game. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou