Nieuws
Ken Levine

Nieuwe game van Bioshock-maker wordt open wereld op kleine schaal

Lineaire structuur van vorige games wordt vermeden

Geschreven door Lucas May op

Ken Levine, bekend van de Bioshock- en System Shock-series heeft voor het eerst informatie vrijgegeven over zijn nieuwe project. De game heeft nog geen naam en is officieel nog niet aangekondigd.

Levine sprak op radioshow On Point over zijn ambities voor het project. Hij wil geen game maken met een gigantisch budget. In plaats daarvan wil hij het kleinschaliger houden. “Na de afronding van Bioshock Infinite begonnen we aan een project met de vraag: hoe maak je een verhalende game zoals we vroeger maakten maar met meer herspeelbaarheid? Dit is geen makkelijk probleem om op te lossen.”

De ontwikkelaar sprak over zijn idee van “verhalend Lego”. Levine hoopt spelers zelf de stukken van het verhaal in elkaar te laten zetten op “miljoenen interessante manieren”. Hierna geeft hij aan dat ze experimenteren met een kleinschalige open wereld. Het idee is om de lineaire structuur van games als Bioshock en Bioshock Infinite te doorbreken.

De studio is nog volop bezig met de ontwikkeling, hij benadrukt dat alles nog kan veranderen. Wel geeft hij prijs dat het om een science fiction-game. 

Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

Nuclear Throne Valve aangeklaagd door Franse consumentenbond
4

Reacties op: Nieuwe game van Bioshock-maker wordt open wereld op kleine schaal

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 18 december 2015 16:57
  Tja, ik vind een traditionele, lineaire singleplayer-game op z'n tijd nog altijd geweldig. Een aantal van de beste games ooit zijn lineair, zoals Half-Life, The Last of Us en Bioshock. Die ervaringen blijven mij vaak meer bij dan de zoveelste open wereld waarbij je weer een kaart vol pictogrammen mag leegspelen. En lineaire games kosten ook niet direct weer 40 - 100 uur om uit te spelen.

  Ik vind het eigenlijk een beetje jammer dat alles tegenwoordig open wereld moet zijn, want dat geeft niet per definitie betere games. Er zijn allerlei zwaktes aan het open-wereld-concept waar bijna elke game van dit soort onder leidt: wethenerdy.com/6-problems-with-open-world-games/

  Hoe dan ook ben ik benieuwd wat Ken Levine aan het uitdenken is, want nieuwe tussenvormen zijn altijd welkom.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 18 december 2015 17:14
  @geert1 Ik merk zelf dat ik open wereld games ook niet zaligmakend vind. Geef mij maar gewoon een "quest". Dan loop ik daar wel naartoe, doe mijn ding. En op naar de volgende. Ik wijk niet zo veel van mijn pad af ook al zie ik ergens een grot of stadje om naar toe te lopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 18 december 2015 18:51
  @geert1 Ik word ook een beetje open wereld moe. Mijn favoriete games zijn ook vooral lineaire games met een sterke focus op het verhaal. Die blijven je inderdaad het beste bij. Door de vele afleidingen in een open wereld game verzwakt vaak de focus op het verhaal. Ook zijn veel nevenactiviteiten in een open wereld game al gauw hetzelfde of voegen weinig toe, waardoor deze saai worden. Daarnaast speelt ook de duur van een open wereld game mee, want die zijn moeilijker te combineren met een gezin en fulltime baan. Natuurlijk heb ik ook genoten van bepaalde open wereld games, zoals Red Dead Redemption, GTA V en Far Cry 4 (vooral door co-op en een crafting systeem dat wel goed in de gameplay is geïmplementeerd), maar ik kijk in 2016 toch vooral uit naar wat gestroomlijndere games als Uncharted 4, Ratchet & Clank en Rise of the Tomb Raider. Mafia III lijkt me overigens wel tof door de setting en sfeer. 2015 was voor mij een mager game jaar, omdat er vooral open wereld games uitkwamen die mij niet konden boeien. 2015 was voor mij vooral een goed film jaar en 2016 wordt waarschijnlijk een goed game jaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LordLuc

  • 18 december 2015 18:40
  Ik hou meer van open wereld. Lekker rondreizen alles doen wat je wil. Met eventueel een co-op component. Als ik lineaire vermaak wil lees ik wel een boek of kijk ik een film.

  Zoveel mooie games die uitkomen in 2016: Horizon Zero Dawn, Mafia 3, Mirrors Edge Catalyst, Ghost Recon Wildlands.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.