Nieuws
bioshock

Nieuwe game maker Bioshock zou ontwikkelingsproblemen hebben

Het management van Ken Levine zou te wensen overlaten

Geschreven door Michel Musters op
Volgens een nieuwe reportage zijn er ontwikkelingsproblemen rondom de nieuwe game van Ken Levine, de maker van de Bioshock-games.

De reportage werd door Bloomberg gepubliceerd. Levine richtte in 2014 zijn nieuwe studio Ghost Story Games op - hetzelfde jaar dat Bioshock-ontwikkelaar Irrational Games zijn deuren sloot. Ghost Story Games moest een kleine studio worden die met behulp van 2K Games spellen zou leveren. Tot nu toe zijn er echter geen games uitgekomen.

Volgens voormalige werknemers van Ghost Story Games zorgt de management van Ken Levine voor burn-outs onder de werknemers. Zo meldt mede-oprichter Mike Snight dat Levine probeert een AAA-game te maken met een team ter grootte van een indiestudio. Levine zou te perfectionistisch zijn, waardoor iets waar maanden aan is gewerkt zo het raam uitgegooid kan worden.

Het eerste spel van Ghost Story Games - dat nog altijd niet officieel is aangekondigd - had volgens de reportage al in 2017 uit moeten komen. 2K Games, moederbedrijf Take-Two Interactive en Levine zelf hebben niet gereageerd op de meldingen uit het artikel.

Overigens wordt er door een nieuwe studio genaamd Cloud Chamber wel al geruime tijd gewerkt aan een nieuwe Bioshock-game, maar behalve bevestiging hiervan is er nog niets over die game bekend. Volgens geruchten speelt die game zich af op Antarctica in de jaren 60.

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Citizen brak in 2021 wederom crowdfundingrecord Zes games verschijnen vandaag op PlayStation Now
3

Reacties op: Nieuwe game maker Bioshock zou ontwikkelingsproblemen hebben

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 4 januari 2022 11:21
  Ah, Ken Levine heeft gezien wat John Romero en George Broussard hebben gedaan en heeft er letterlijk niets van geleerd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MisterJ

  • 4 januari 2022 12:02
  Er gingen ook geruchten de ronde een jaar na release van infinite dat vanwege missmanagement ze de hele game hadden omgegooid in het laatste jaar van ontwikkeling. Allemaal om die deadline maar te kunnen halen. Opzich dus niet zo gek dat hij daar nu weer last van heeft. Maar 5 jaar te laat zijn met het releasen van je nieuwe game gaat wel heel ver…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 4 januari 2022 15:11
  @MisterJ Nee er was geen mismanagement, simpelweg een geval van teveel hooi op de vork nemen waardoor ze de game hebben moeten terugschalen. Dat is juist correct gemanaged, want anders had ik niet een zeer geliefde game kunnen spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.